زیباترین بخش البرز مرکزی

رشته فیروز کوه کجاست؟

رشته کوه فیروز کوه که بخشی از رشته کوه البرز می باشد، شامل قلل زیبا و معروفی چون دوبرار، زرین کوه، میشینه مرگ، پاشوره، سوادکوه،هلزم و بوم است.

رشته کوه فیروز کوه به صورت عمودی است و بین شهر آمل و فیروز کوه قراردارد، و از سمت شرق رودخانه تالارد و حبله رود آن را از البرز شرقی جدا نموده و از غرب رودخانه هراز، سراسر جناح غربی این کوهستان را از البرز مرکزی جدا کرده است.

زیبایی منطقه و قله های بلند این رشته کوه آن را به قطب کوهنوردی و گردشگری به صورت همزمان تبدیل کرده است، خط الراس بسیار معروف دو برار با طول 65 کیلومتر و بیش از 35 قله که از تیغه های جنون انگیز تشکیل شده، مقصد آمال بسیاری از کوهنوردان است.

از طرفی جاذبه هایی نظیر تنگه واشی، غار بورنیک ، چشمه آب معدنی خمده، تپه باستانی کله منار، گود گنبد فیروزکوه، رباط سنگی امین آباد، برج مزداران ، روستای سله بن و دریاچه سد نمرود، روستای هرانده و جاذبه های دیگر فیروزکوه را به بهشتی برای طبیعت گردی تبدیل کرده است .

بیشتر بدانیم…

کوه های فیروز کوه

بلندترین قله فیروز کوه، قله دوبرار با ارتفاع 4082 متر است که در زمستان و بهار با چالش های گسترده توسط کوهنوردان حرفه ای صعود می گردد. خط الراس دوبرار هم به ترتیب از غرب به شرق شامل : بزمچال، میانرود، نور، لاسم، چنگیزچال 1 و 2 و 3، پروانه غربی و شرقی، انگمار غربی و شرقی، ماز، دوبرار غربی و شرقی، سوزچال غربی و شرقی، رخش، شاهورس، قره‎داغ 1 و 2 و 3 و 4 ، اسب گیرون، کلاهون و کل کشون است.

رشته کوه فیروز کوه شامل 7 قله بالای 4000 متر می باشد و پوشش سنگ خارا و دره عمیق هراز موجب افزایش هیجان صعود این قله ها می گردد.

3جاذبه بی نظیر فیروز کوه

1-تنگه واشی : از سمت تهران بعد 156 کیلومتر به روستای جلیزجند می رسیم، زیبایی خیره کننده ای انتظار ما را می کشد، چشمتان از دیدن اطراف سیر نمی شود و بلاخره بعد از گذشتن از روستا به ابتدای تنگه واشی می رسیم. کفش مناسبی با خود داشتیم، حدود 300 متر در دره ای پر آب رفتیم تا به دشت ساواشی رسیدیم، بعد از حدود 2 کیلومتر به آبشار 15 متری بسیار زیبا و خنک رسیدیم.

2-روستای لزور : روستای بکر و چشم‌نواز در ارتفاع ۲۴۰۰ متری از سطح دریا ست که برای یک پیاده روی فرح بخش بهاری فوق العاده است، لزور با شهر تهران حدود ۱۶۵ کیلومتر فاصله دارد و در دهستان قزقانچای واقع شده است.

در حال حاضر این راه فقط محل رفت و آمد کوهنوردان و گردشگران پیاده است، زیرا کناره رود خانه فرح رود یکی از مکان های زیبا و بی نظیر برای راهپیمایی است. از طرفی کوهنوردان برای صعود قله میشینه مرگ از دنبال کردن فرح رود تا چشمه معجر کنار دریاچه زیبایی کمپ می زنند و سپس با آمادگی قله را صعود می کنند.

3-روستای نوا : در جاده هراز بعد از گذشتن از روستای پلور و نیاک به روستای نوا می رسیم، آبشار نوا و دشت آزو و قلل پاشوره و هلزم از این روستای زیبا صعود می شوند، و منظره شگفت آوری را چه در شب و چه در روز از قله دماوند دارید، منظره ای که در زمستان سحر انگیز است.

از طرفی دشت آزو یکی از زیباترین دامنه های البرز است و کوهپیمایی لذتبخشی را می توان در آن تجربه کرد.

پوشش گیاهی و تنوع جانوری رشته کوه فیروز کوه

شهرستان فیروزکوه به دلیل شرایط توپو گرافی و آب و هوایی یکی از مناطق بکر است و از زیستگاه‌های مهم حیات وحش و شکارگاه‌ها به‌ شمار می‌آید و انواع وحوش و مناطق طبیعی، چراگاه‌ها و چمنزارهای وسیع را دارا می باشد.

منطقه شکار ممنوعه کاوه ده با ۱۷۴۰۰۰ هکتار وسعت دارای پوشش گیاهی متنوع و غنی است که انواع حیوانات، از جمله قوچ و میش، کل و بز، آهو و گراز، پلنگ، روباه، خرس، خرگوش، انواع پرندگان و خزندگان را در خود جای داده‌است که به صورت گله‌های بزرگ در منطقه زندگی می‌کنند.

منطقه شکار ممنوع گاوده نیز با مساحت ۴۰۰ هزار هکتار در شرق شهرستان فیروزکوه است و در آن انواع حیات وحش از جمله پستانداران، پرندگان و خزندگان را می‌توان دید. پوشش گیاهی عمده آن شامل گونه‌های گیاهی ارس، پسته وحشی، بادام وحشی، بید، گردو، زرشک، باریجه، آویشن، شقایق، کاکوتی، گلپر کلاه میر حسن، آتریپلکس، زنبق وحشی و انواع گندمیان است. گونه‌های غالب جانوری این زیستگاه عبارتند از:
قوچ و میش، کل و بز، آهو، پلنگ، کراز، گرگ، روباه، شغال، کاراکل، گربه وحشی، جغد، جوجه تیغی، کبک، تیهور، سارکپه، دلیچه، دال، پرندگان شکاری، افعی دماوندی، افعی شاخدار، گرزه مار، افعی اره‌ای، لاک‌پشت مهمیزدار، بزمچه و آگاما در محدوده‌های شکار ممنوع و پناهگاه حیات وحش داخل آن اقدامات حمایتی به عمل می‌آید. تا مجموعه حیات وحش با توجه به حداقل فضای مناسب، برای فراهم شدن امکانات زیستی و زاد و ولد طبیعی بتوانند در این مناطق از خطرات انسانی و غیرطبیعی در امان باشند.

 

نمونه کارهای مشابه